1/11/07

Αχ Χειμώνα


Κι ενώ οι ενδείξεις και τα πρώτα σημάδια ανακοίνωναν την άφιξή του, ενώ πιστέψαμε πως επιτέλους πλησίασε, πάλι μας άφησε σήμερα.. πάλι μας εγκατέλειψε δειλά, κάνοντας αργά βήματα πίσω μη τηρώντας το προγραμματισμένο του ραντεβού..

Τι του συνέβη;

Φαινόταν τόσο εξασθενισμένος, καταβεβλημένος, απογοητευμένος.. σαν να χάνει το ενδιαφέρον του, σαν να μας εγκαταλείπει..

Μήπως φταίει που του κλείσαμε την πόρτα δυνατά ακόμα μια φορά; που του γυρίσαμε την πλάτη και τον αγνοήσαμε ενώ μας άπλωνε το χέρι του; που του χαμογελάσαμε ψυχρά και με αδιαφορία; μήπως πληγώθηκε με τον επίμονο εγωισμό μας η μήπως κουράστηκε με την απερίσκεπτη ολιγωρία μας;

Δεν αισθάνεται πλέον ευπρόσδεκτος κοντά μας κι αυτό το νιώθει έντονα πια.
Αναρωτιέται..
Βλέπει πως τον διώχνουμε και τον μειώνουμε συνεχώς αλλά δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο. Του είναι αδιανόητο, ασύλληπτο.. Πως μπορούμε να τον απορρίπτουμε ενώ προσπαθεί να μας βοηθήσει;
Αναρωτιέται και μας προειδοποιεί για τις συνέπειες..

Αλλά εμείς εκεί.. συνεχίζουμε.. συνεχίζουμε ακάθεκτοι αδιαφορώντας ενώ ξέρουμε την σημασία του αλλά και πόσο έχουμε ανάγκη την παρουσία του και την συμβολή του. Πως χωρίς αυτόν δεν μπορούμε να υπάρχουμε.. αλλά συνεχίζουμε.. συνεχίζουμε σταθερά να μην τον εκτιμούμε διώχνοντας τον ακόμα πιο μακριά.

Θα έρθει και φέτος να μας δει.. θα έρθει. Δεν θα είναι ο ίδιος όμως και δεν θα κάτσει πολύ. Και θα ξανάρθει, σίγουρα θα ξανάρθει μα όλο και λιγότερο θα κάθεται.. μέχρι να.. κουραστεί.. να μας γυρίσει κι αυτός την πλάτη και να μας εγκαταλείψει για πάντα..

8 πλοηγήσεις:

Equilibrium είπε...

Οι εποχές είναι σαν τους ανθρώπους... έρχονται και παρέρχονται...

Axis Mundi είπε...

..το ζήτημα είναι να εξακολουθούν να μπορούν να επιστρέφουν οι εποχές

Roadartist είπε...

Πραγματικά ο φετινός χειμώνας που είναι?.....Προσωπικά αν και κάπως περίεργο..μου έχει λείψει λίγο κρύο!

Λακων είπε...

Τέλος εποχών..

Axis Mundi είπε...

@ roadartist, κι εμένα αλλά και μ' ανησυχεί περιβαλλοντολογικά αυτή η αλλαγή.. όπως και σήμερα, μύριζε καλοκαίρι και το μόνο που διέφερε ήταν η συννεφιά.

Axis Mundi είπε...

@ λάκων, δυστυχώς..

Από Μηχανής Θεός είπε...

Πριν απο χρονια, καθε που η Περσεφονη επρεπε να φυγει στο Βασιλειο του Αδη,τα δεντρα εμεναν γυμνα, τα ζωα επεφταν σε ναρκη και η φυση νεκρωνε. Ερχοταν το κρυο. Μια παγερη περιοδος που προαγει ομως την αναγεννηση! Που προϋποθετει την Ζωη... Τοτε οι ανθρωποι γνωριζαν. Σεβονταν. Τιμουσαν.
Η σημερινη μιζερια (χειμωνα καλοκαιρι) διωχνει και σκοτωνει οσα υπαρχουν ηδη. Ποσο μαλλον οσα ετοιμαζονται εκουσια να φυγουν.

FuSmOKer είπε...

Παρόλο που δεν τον γουστάρω καθόλου τον χειμώνα και είμαι ένας από αυτούς που δεν τον θέλουν να έρθει,
εφιαλτικό και δυστυχώς υπαρκτό το σενάριο που θέτεις..
Καλησπέρα :)