29/2/08

Μπλογκοπαίχνιδο μέρος 2ο - 7 μείον μου

Ανταποκρινόμενος και πάλι σε ένα νέο μπλογκοπαίχνιδο μετά την ευγενική πρόσκληση των natalia και roadartist (αν ξέχασα κάποιον ας με συγχωρέσει), το όποιο αυτή τη φορά έχει ένα ελαφρώς πιο προσωπικό ύφος αφού με καλεί να εξωτερικεύσω 7 μειονεκτήματα του χαρακτήρα μου.

Δύσκολο παιχνίδι γιατί πιστεύω πως κανείς μας δεν έχει μόνο 7 μειονεκτήματα αλλά θα προσπαθήσω να επιλέξω τα πιο σημαντικά.

1. Αναλύω πολύ τα πάντα, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο σημαντικά ψάχνοντας απαντήσεις σε οποιοδήποτε παραμικρό ερώτημα κι αν έχω ακόμα κι αν γνωρίζω πως δεν υπάρχει καθαρή απάντηση.

2. Δεν συγχωρώ ποτέ το ψέμα ιδίως όταν προέρχεται από δικούς μου ανθρώπους ακόμα κι αν αυτοί το είπαν για να με προστατεύσουν η για να μη με πληγώσουν και ακόμα κι αν μου ζητήσουν συγνώμη. Την απόλυτη ειλικρίνεια την θεωρώ ως βασικό θεμέλιο και κανόνα στις σχέσεις μου με κοντινούς μου ανθρώπους.

3. Είμαι απαιτητικός από άτομα που βρίσκονται στο στενό και άμεσο περιβάλλον μου. Περιμένω από αυτά να τηρούν τις "προδιαγραφές" θέτοντας όρους αμοιβαίου σεβασμού και κατ' επέκταση της απόλυτης ειλικρίνειας στα πλαίσια της ανθρώπινα φιλικής συμπεριφοράς.

4. Απογοητεύομαι αν προκύψει το παραπάνω. Και η απογοήτευση για μένα είναι μάλλον το χειρότερο συναίσθημα γιατί ξέρω πως όταν με βρει δεν υπάρχει επιστροφή όσο άδικο κι αν μπορεί να είναι αυτό.

5. Κρύβω πολλές φορές τα συναισθήματα μου σε μια εγωιστική απόπειρα προστασίας του εαυτού μου όπως και αντίστοιχα Σβήνω και κόβω μαχαίρι συναισθήματα που ΣΕ ακραίες περιπτώσεις θα καταφέρουν να με ενοχλήσουν έντονα ή και να με απογοητεύσουν, χωρίς να δίνω συνέχεια αλλά ούτε και να ενδιαφέρομαι να τα επαναφέρω.

6. Είμαι περήφανος, και πολλές φορές γίνομαι σκληρός με τον εαυτό μου όταν η περηφάνια μου θιγεί. Θέλω να είμαι αλάνθαστος και παρόλο που γνωρίζω πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, δίνω υπερβολικά μεγάλη βαρύτητα όταν δω πως σφάλλω.

7. Είμαι επίμονος σε ζητήματα που θεωρώ πως "πρέπει" να λυθούν ακόμα κι όταν αντιλαμβάνομαι πως κάποιες φορές καταντάει κουραστικό. Δεν θέλω να υπάρχουν σύννεφα και θολές καταστάσεις και καταβάλω (και εξαντλείω) κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα ξεκαθαρίσω.

8. Ανασφάλειες... α ξέχασα πως οι όροι του παιχνιδιού μιλάνε μόνο για 7 μειονεκτήματα οπότε θα το περιορίσω εδώ.ΥΓ1: τα παραπάνω αφορούν αποκλειστικά καταστάσεις πολύ προσωπικές στις οποίες και δίνω σημασία.
ΥΓ2: Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τα παραπάνω είναι μειονεκτήματα κατά την δικιά μου κρίση.
ΥΓ3: Δεν έχω καταλάβει σε τι ακριβώς μπορεί να οφείλει το παραπάνω παιχνίδι αλλά μπορώ να το δω και ως μια ανοιχτή αυτοψυχανάληση.
ΥΓ4: Και οι 2 παραπάνω εικόνες συμβολίζουν τον "σπόρο της ζωής" / "seed of life", ένα σύμβολο που αποτελείται απο 7 κύκλους και γιατί όχι, 7 μειονεκτήματα.

Η σκυτάλη (χωρίς υποχρέωση) στους : prasino liker, kalynama, m, stereotype, utopia, rain και λακων αλλά και σε όσους δεν έχουν ακόμα παίξει.

Μπλογκοπαίχνιδο με βιβλίο

Τα μπλογκοπαίχνιδα συνεχίζουν!

Το συγκεκριμένο ασυνήθιστο... παιχνίδι έχει τους παρακάτω όρους:

1. Πιάσε το βιβλίο που βρίσκεται πιο κοντά σε σένα.
2. Άνοιξε το βιβλίο στη σελίδα 123 (αν το βιβλίο διαθέτει λιγότερες από 123 σελίδες, άφησέ το και πήγαινε στο επόμενο κοντινότερο).
3. Βρες την πέμπτη περίοδο (=από τελεία σε τελεία, αν θυμάσαι) της σελίδας.
4. Ανάρτησε τις επόμενες τρεις περιόδους (δηλ. την έκτη, την έβδομη και την όγδοη).
5. Ζήτα από πέντε ανθρώπους να κάνουν το ίδιο.


"Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε σοσιαλισμό και καπιταλισμό, υπάρχει τάχα παντού, ο στρατώνας μας δεν είναι τίποτα άλλο από προπύργιο υπεράσπισης του σοσιαλισμού από τους εχθρούς του". Τον ρώτησα με ποιο τρόπο ο διοικητής-παιδάριο υπερασπίζει το σοσιαλισμό από τους εχθρούς του, όταν ακριβώς αυτόν τον ίδιο τον Αλέξη, τον στέλνει δεκατέσσερις μέρες στα σίδερα και φέρεται γενικά στους ανθρώπους με τέτοιο τρόπο που τους μετατρέπει σε πιο φθονερούς εχθρούς του σοσιαλισμού. Ο Αλέξης τότε μου εξομολογήθηκε πως δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στον διοικητή, και πως το φέρσιμό του σαν κομμουνιστή δεν του αρέσει καθόλου.

Το Αστείο - Μιλάν Κούντερα

Ευχαριστώ όσους με προσκάλεσαν στο συγκεκριμένο και με την σειρά μου θα προσκαλέσω 5 άτομα που δεν είχαν ποτέ αυτή την πρόσκληση.

20/2/08

"Ανθρώπινη" εξέλιξη

2008 και ο άνθρωπος, ως ανεπτυγμένο πλέον ον, θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται υπέρ των "ανθρωπίνων" δικαιωμάτων και κατά των "απάνθρωπων" βασανιστηρίων, της "ανθρώπινης" κακοποίησης αλλά και για τόσα άλλα που θεωρεί πως δεν αρμόζουν πια στην σύγχρονη εξέλιξή του.

Ο ίδιος άνθρωπος που κάποτε κυνηγούσε για να επιβιώσει, θα συνεχίσει να εξελίσσεται και σ' αυτόν τον τομέα αφού θα καταφέρει να βρει καινούργιους τρόπους για να διατηρήσει την πρωτόγονη ταυτότητά του.

Παραδείγματα της ανθρώπινης εξέλιξης :

ΥΓ: τα παρακάτω βίντεο δεν απευθύνονται στους "δεν θέλω να ξέρω/δεν με αφορά" και στους λιγόψυχους.




Pledge to go fur-free at PETA.org


Help Stop the Cruel Fur Industry.

9/2/08

Μια μέρα χωρίς τηλεόραση - Διαμαρτυρία


Κλείστε την τηλεόραση!
Για μια μέρα, έστω. Δείξτε τους την δύναμη του κοινού.
Μην τους δώσετε άλλο το δικαίωμα της χειραγώγησής μας.
Ζητάμε ανεξάρτητη και αντικειμενική πληροφόρηση, έγκαιρη, έγκυρη και σοβαρή ενημέρωση, χωρίς ροζ και κίτρινες αποχρώσεις.

Λέμε όχι:
Στην παραπληροφόρηση της διαπλοκής.
Στα χειραγωγούμενα ΜΜΕ.
Στην συγκάλυψη των σοβαρών θεμάτων.
Στις εκπομπές – σκουπίδια χάριν τηλεθέασης.
Στα μονοθεματικά δελτία ειδήσεων.

Απαιτούμε σεβασμό και ποιότητα.
Κλείνουμε την τηλεόραση στις 11 Φεβρουαρίου. Όλοι μας!

Υ.Γ Αναδημοσιεύστε το στα blog σας. Στείλτε το, με mail στους γνωστούς σας. Ας τους αποδείξουμε οτι δεν ανεχόμαστε άλλο τα "σκουπίδια" τους.

4/2/08

Περίπατος Τέχνης

Αλλαγή κλίματος. Ενώ τα φώτα έχουν στραφεί γύρω από το κακοστημένο πολιτικό φιάσκο του περίφημου αντάρτικου πετροπόλεμου μεταξύ των λεγόμενων χρυσαυγητών και αστυνομικών, μια ευχάριστη έκπληξη θα μας αλλάξει διάθεση και θα μας δώσει την απαραίτητη λυτρωτική ανάσα.

Σε απόσταση αναπνοής από το πεδίο μάχης, η περιοχή του Ψυρρή μετατρέπεται σε εκθεσιακό πεδίο δημιουργίας.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα δημιουργικά γραφεία της περιοχής ανοίγουν τις πόρτες τους και μεταμορφώνουν τους χώρους εργασίας τους σε διαδραστικές γκαλερί τέχνης. Το Design Walk, είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία νέων Ελλήνων καλλιτεχνών αλλά και για πρώτη φορά φέτος, με συμμετοχή ξένων δημιουργών με στόχο να παρουσιάσουν τα ευρηματικά τους έργα αλλά και την τέχνη που κρύβεται πίσω από το design, στο ευρύ κοινό.
Με χρήση νέων τεχνολογιών και οπτικοακουστικών μέσων, οι καλλιτέχνες μας έδωσαν την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τι κρύβεται πίσω απο το "αποτέλεσμα" του design αλλά και την δυνατότητα να συμμετέχουμε διαδραστικά στην διαδικασία της δημιουργίας.
Η διαδραστικότητα όμως άρχιζε από την πρώτη κιόλας επίσκεψη στην περιοχή μιας και για να ανακαλύψει κανείς τα διεσπαρμένα γραφεία χρησιμοποιούσε απαραιτήτως τον ειδικά σχεδιασμένο χάρτη του design walk.

Κάπως έτσι ξεκίνησε λοιπόν το καλλιτεχνικό κυνήγι Θησαυρού μέσα στα πολυπολιτισμικά στενάκια του Ψυρρή που ανάμεσα στις εξωτικές μυρωδιές μπαχαρικών και τα πολλές φορές άχαρα βιομηχανικά ασανσέρ, μας επιφύλασσε σε κάθε στάση μας και μια ευχάριστη έκπληξη.


Χρησιμοποιώντας έξυπνα τους εσωτερικούς αλλά και κάποιες φορές τους εξωτερικούς χώρους, με πινελιές φουτουρισμού και σουρεαλισμού, το κάθε έργο έδινε την δική του έννοια στις λέξεις έμπνευση και δημιουργία.
Αυτή η αόρατη για την πλειοψηφία πλευρά της τέχνης, εκτός από τα κάποια πολύ εύστοχα κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα που εξέφραζε, κατάφερε να μας περάσει ένα ακόμα πολύ πιο αισιόδοξο μήνυμα.

Υπάρχει έμπνευση, υπάρχει θέληση, υπάρχει ελπίδα.

Design Walk 2008